Succesvolle safari bepaald door juiste keuzes

De recente extra editie van Weekend Knack neemt de lezer mee naar verrassende bestemmingen in Afrika. Van Noord-Afrika met Tunesië en Marokko, naar Djibouti in de Hoorn van Afrika. Origineel en ver van de platgetreden paden in Zuid-Afrika is de paardentocht door Mali. Net als het bezoek aan het Toearegfestival in de Libische woestijnstad Ghat. Daarnaast worden de mooiste safari’s getoond met verhalen uit Kenia, Botswana, Zambia en Namibia. Opvallend afwezig is Tanzania, dat echter wel uitgebreid aan bod komt in het samenvattend overzicht dat we hieronder voor u even toelichten en vervolledigen en dat u kan helpen bij het kiezen van een safari, want hoe u het ook draait of keert, Tanzania is en blijft de beste optie:

Wil je een safari maken, dan moet je een aantal zaken tegenover elkaar afwegen, van de dieren die je wil bekijken tot en met je verplaatsingsgedrag en het tijdstip waarop je wilt reizen. De verscheidenheid aan safari’s is groot en de juitste keuze maken, is niet evident.

De term ‘big five’ hoor je vaak als het gaat over safari’s. Daarmee worden de vijf dieren bedoeld die de toerist – oorspronkelijk de jager – het liefst in zijn gezichtsveld heeft. Het gaat dan om de olifant, de leeuw, de buffel, de luipaard en de neushoorn. Vreemd genoeg wordt het gevaarlijkste Afrikaanse dier, het nijlpaard, daar niet bijgerekend en staan ook de giraf of de cheetah niet op de lijst. Bepaal eerst welke dieren je wil zien, want daarmee leg je ook de bestemming vast.

Om de big five te zien, maak je de grootste kans met een combinatie van Ngorongoro en Serengeti National Park. Gorilla’s zitten in buurlanden Rwanda en Oeganda en kan je bekijken met een verlenging van je safari in die richting. In het Tanzaniaanse Gombe Stream en Mahale National Park vind je tal van chimpansees. De grootste olifantenconcentratie ter wereld zit in Tarangire National Park. Giraffen vind je massaal terug in Arusha. Leeuwen kom je ongetwijfeld tegen in het Serengeti en Ngorongoro reservaat. Luipaarden komen voor in bijna elk Nationaal Park in Tanzania. Nijlpaarden en krokodillen zijn ruimschoots aanwezig in meren en rivieren in Tanzania, in Selous Game Reserve maar ook langs de Mara rivier in het Noorden van de Serengeti. Ook de grootste variatie aan vogels zie je in Oost Afrika met grote families flamingos in Arusha National Park en Lake Natron, pelikanen in Manyara National Park en honderden verschillende vogelsoorten in de directe omgeving van Arusha en de Usambara.

Eens je geliefde dieren en bestemmingen zijn bepaald, kies je je verplaatsingsgedrag. Ook hier zijn er in Tanzania tal van mogelijkheden: van exotische kamelensafari en trektocht te paard tot avontuurlijke wandel- mountainbike- en kano-safari. Accommodatie kan in basic of exclusieve mobile camps, vaste tented camps, lodgen of hotels. Vervoer is dan over de weg in 4×4 Land Rover, Land Cruiser of minibus. Maar het is ook mogelijk per heteluchtballon, over de Serengeti woestijn, per sportvliegtuigje of met een lijnvlucht.

Geef je wensen door aan info@onseahouse.com en we maken graag een offerte op maat, inclusief verblijf bij Onsea House in Arusha voor en/of na de safari. Verlengingen met een Mount Meru beklimming en/of verblijf op Zanzibar, Pemba, Mafia, Pangani of een andere exotische bestemming aan de Indische Oceaan zijn uiteraard mogelijk!

Het Speciaal Nummer Weekend (Extra Editie) Reizen Herfst 2007 is verkrijgbaar bij de dagblad- en boekhandel voor 5,90 Euro.

Comments are closed.