“Voorbeeld van Belgische creativiteit” dixit Herman Van Rompuy

“Ik kijk vooruit en dat is in moeilijke tijden de beste instelling. De crisis vergt immers niet alleen aanpassing, maar is ook een uitdaging om in de tegenaanval te gaan. En dat gebeurt. Ons land is een vat vol creativiteit, op al mijn reizen vind ik daar voorbeelden van. … In Arusha (Tanzania) vonden we een schitterende bed-and-breakfast van landgenoten maar we konden er niet overnachten, want hij is het hele jaar volgeboekt” vertelt Herman Van Rompuy aan Het Laatste Nieuws op 10 augustus.

Voor de “President van Europa” konden we ons echter nog wel last-minute een tafel voor het diner reserveren in Machweo en toastten we op Koning Filip en de Nationale Feesdag. “Een onvergetelijke Vlaams-Afrikaanse avond” schreef Herman Van Rompuy in ons gastenboek op 21 juli.

In het gezelschap van haar echtgenoot Herman Van Rompuy bracht Geertrui Windels de dagen nadien een bezoek aan de programma’s van Trias in Tanzania. Ze brachten onder andere een bezoek aan een infomarkt voor microkredietinstellingen en opende een jongerencentrum in Namanga. “Trias staat niet boven de mensen, maar er middenin”, klonk het enthousiast na het bezoek.

Naast Het Laatste Nieuws schrijft ook De Tijd met “De stille revolutie van Tanzania” over het bezoek van Herman Van Rompuy aan Tanzania waardoor we het nieuws van dit bijzondere bezoek (wat we even vertrouwelijk hielden) ook eindelijk delen met onze gasten.

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.