Zanzibara: Een muzikale safari door Tanzania en Kenia, langs de Swahili-kust

Van dinsdag 15 april t/m zondag 20 april laat het Zanzibara Festival in het Wereldculturencentrum Zuiderspershuis bezoekers kennismaken met de ongekende rijkdom van de Swahili-cultuur. Deze Oost-Afrikaanse kustcultuur is gevormd door ruim 1000 jaar overzeese uitwisseling en daarmee een mix van niet alleen Afrikaanse maar ook Arabische, Indiase, Europese en andere elementen. Deze unieke cultuur strekt zich uit van Zuid-Somalië tot de kustgebieden van Kenia en Tanzania, Noord-Mozambique, Zanzibar en de Comoren. De taarabmuziek weerspiegelt vele van deze culturen die er passeerden. Naast zang, dans en muziek brengen ook films, lezingen en een speciale CD-uitgave de geurige mengeling van de Swahili-cultuur tot hier. Met o.a. Amina (Kenia), Saida Karoli (Tanzania), Kilimani Qasida Group (Zanzibar).

Wie Tanzania en Zanzibar zelf wil ontdekken, kan voor een safari, Kilimnanjaro beklimming en/of Zanzibar reis inclusief leuke addressen voor muziekoptredens in Arusha contact opnemen met Onsea House in Arusha voor nuttig advies. De eigenaars woonden tot 4 jaar geleden op een boogscheut van het Zuiderspershuis en wonen en werken inmiddels 4 jaar in Tanzania.

Comments are closed.